a

t

t

a

c

k

750

το μεγαλο attack!

Με δυνατότητα custom deck!

Η  γάστρα χωρίζεται σε τρία επίπεδα, αφού διαθέτει δύο  steps, με το πρώτο να ξεκινά μετά τα 2/3 της ισάλου από την πλώρη προς την πρύμνη.

Τρία παρατροπίδια διατρέχουν την κάθε πλευρά, με το χαμηλότερο να σταματάει ομαλά πάνω στο πρώτο σκαλοπάτι και τα άλλα δυο να συνεχίζουν μέχρι τον καθρέφτη. Tο chine σπάει σε 4 «παρατροπίδια μικρού όγκου που ενώ στην πλώρη λειτουργούν σαν αντιδιαβροχικές λωρίδες, στην πρύμνη ανάλογα με την ταχύτητα προσφέρουν γραμμές πλεύσης και μεγάλη ευστάθεια.

Η γάστρα δένεται με μεγάλη έδρα σύνδεσης και 11 φράχτες. Τα 7 παρατροπίδια γεμίζουν με foam pvc ένα υλικό πολύ  δυνατό  με μεγάλη διάρκεια ζωής  και πλαστικοποιούνται, ενώ το πάτωμα του καταστρώματος λειτουργεί σαν δεύτερη έδρα σύνδεσης της γάστρας. Τα ρεζερβουάρ είναι επιθεωρήσιμα από οξύμαχο GRP. Το Attack 750 διαθέτει 4,50μ. αεροθαλάμων από την κάθε πλευρά έτσι ώστε να εξασφαλίζεται το αβύθιστο. 

Σε όλο τους το μήκος οι αεροθάλαμοι είναι καλυμμένοι με πολυεστέρα από την κάτω πλευρά έτσι ώστε να εξασφαλίζονται: οι ελάχιστες τριβές, οι μηδενικές φθορές αλλά και η δυνατότητα μουραβιάσματος σε κάποιον που επιθυμεί να έχει το σκάφος για μεγάλο διάστημα στο νερό.

0 κάθε αεροθάλαμος διαθέτει τρία διαμερίσματα. Στον καθρέφτη υπάρχει ενσωματωμένο μπρακέτο με τρόπο κατασκευής που εξυπηρετεί και διπλή τοποθέτηση κινητήρων. Η πλώρη του σκάφους διαθέτει «πολυεστερικούς αεροθαλάμους» μήκους περίπου 2μ. από την κάθε πλευρά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εκμετάλλευση του εσωτερικού τους για αποθήκευση πραγμάτων. Στην ένωση των «αεροθαλάμων» διαμορφώνεται το στρίτσο με κάθετο πορτάκι επιθεώρησης.

Στο σκάφος τοποθετείται κατόπιν παραγγελίας εργάτης, ο οποίος είναι απόλυτα καλυμμένος από πορτάκι. Οι αποθηκευτικοί χώροι είναι ένα από τα μεγάλα ατού του σκάφους. Το μεγάλο τραπεζοειδές ταμπούκι της πλώρης χωρίζεται σε δύο ανεξάρτητα τμήματα με ξεχωριστά ανοίγματα. Οι χώροι αυτοί μαζί με τα 6 πλαϊνά ντουλάπια των «πολυεστερικών αεροθαλάμων» υπερκαλύπτουν από μόνοι τους ακόμα και τις πιο ακραίες απαιτήσεις, για μεταφορά πραγμάτων. Χωρίς καμία προσθήκη το μεγάλο sundeck που δημιουργείται στην πλώρη φιλοξενεί με άνεση δύο ενήλικες και ένα παιδί. Μεγάλος ελεύθερος χώρος μεσολαβεί μέχρι την κονσόλα, που διαθέτει δικό της κάθισμα.

Η κονσόλα είναι κεντρικά τοποθετημένη σχετικά μικρού όγκου και τονίζει το sport χαρακτήρα του σκάφους. Οι επιφάνειες της προς τη θέση διακυβέρνησης είναι αρκετές προκειμένου να τοποθετηθούν όργανα και ναυτικά βοηθήματα. Κατόπιν παραγγελίας, η κονσόλα μπορεί να φιλοξενήσει χημική ή τουαλέτα ναυτικού τύπου. Σαν θέση διακυβέρνησης διατίθεται ένα ιδιαίτερα έξυπνο κάθισμα καναπές που με μια κίνηση της πλάτης γίνετε ημιόρθιο. Κάτω χωράει εντοιχιζόμενο ψυγείο, εστία γκαζιού και πάγκο.
Στον καναπέ της πρύμνης θα καθίσουν 4 άτομα. Στο χώρο που μεσολαβεί μεταξύ του καναπέ και της θέσης διακυβέρνησης ένα τραπεζάκι με τηλεσκοπικό σωλήνα μετατρέπει τον ελεύθερο αυτό χώρο σε τραπεζαρία του σκάφους. Με τοποθέτηση προσθήκης δημιουργείται ένα δεύτερο κρεβάτι όπου θα βρουν θέση για ύπνο 2 άτομα. Ανασηκώνοντας τον καναπέ της πρύμνης αποκαλύπτεται ένας τεράστιος αποθηκευτικός χώρος που άνετα θα φιλοξενήσει σε μια ψαρευτική μας εξόρμηση 4 σάκους με μακριά ψαροντούφεκα 2 σάκους με στολές, την πλευστική σχεδία 4 ατόμων και 2 ψυγεία 75 λίτρων!!!

Στο πάτωμα του ταμπουκιού υπάρχουν δύο ντουλάπια. Το ένα φιλοξενεί τη σεντίνα και στο άλλο μπορούν να αποθηκευτούν αντικείμενα μικρού όγκου. π.χ. ζώνες με βάρη. Το σκάφος αυτοστραγγίζεται εν κινήσει από υδρορροή με ανεπίστροφη βαλβίδα που καταλήγει στον καθρέφτη. Εν στάσει τα νερά που τυχόν θα μείνουν στο κατάστρωμα απομακρύνονται μέσω της αυτόματης σεντίνας. Δεξιά και αριστερά του Roll bar δύο περάσματα με πολύ καλή αντιολίσθηση οδηγούν στην πρύμνη, όπου υπάρχει άνεση κινήσεων.

Στο τελείωμα των αεροθαλάμων στη δεξιά πλευρά υπάρχει φυλασσόμενη τηλεσκοπική σκάλα σε ντουλαπάκι ενώ στην αριστερή αυτοστραγγιζόμενο στρίτσο για πρυμνιά άγκυρα.

Στον ίδιο χώρο μπορεί να τοποθετηθούν και πασαρέλες που αγκαλιάζουν ημικυκλικά τον κινητήρα, αυξάνοντας έτσι ακόμη περισσότερο την προς χρήση επιφάνεια, δίνοντας επιπλέον δυνατότητα για πρυμνοδέτηση στο ντόκο. Η βοηθητική μηχανή τοποθετείται σε βάση συρόμενη στη δεξιά πασαρέλα. Το σκάφος της δοκιμής διαθέτει δύο ανεξάρτητα ρεζερβουάρ από οξύμαχο GRP συνολικής χωρητικότητας 350 λίτρων και ρεζερβουάρ νερού 120 λίτρων. 

Στη θάλασσα.

Το σκάφος δοκιμάστηκε τις μέρες των διακοπών σκληρά με μεγάλα φορτία και με κυματισμό έως 6Β που συναντήσαμε και έτσι μπορούμε να σας πούμε ότι το έχουμε γνωρίσει πολύ καλά. Όπως βλέπετε και από τις φωτογραφίες, ως μέσο πρόωσης έχει επιλεγεί ο τετράχρονος Ρ250 της Yamaha 07 με όργανα LAΝ, με το καινούριο πόδι που διαθέτει είσοδο νερού για την ψύξη του κινητήρα στον κώνο. Οι μετρήσεις, ειδικά στην κατανάλωση, ήταν ακριβέστατες κάτι που διαπιστώναμε συνεχώς στο βενζινάδικο. Όσα λίτρα καυσίμου έγραφε το όργανο τόσα βάζαμε, με διαφοροποιήσεις +/- 5 λίτρων που σίγουρα οφείλονται στην κλίση του σκάφους στο τρέιλερ. 

Δοκιμάσαμε 6 προπέλες, και συγκεκριμένα τις Pro 23″ και Salt Water 23″ της Yamaha. την Ballistic 23″ και τις Tempest 21″, 23″ και 25″ της Mercury. Θα μπορούσαμε να σας αναφέρουμε αναλυτικά τις μετρήσεις, αλλά δεν νομίζουμε ότι είναι απαραίτητο. Το σκάφος είχε πολύ καλές επιδόσεις με τις Tempest 21″ και 23″. καθώς επίσης και με την Pro 23″. Το πλανάρισμα επιτυγχανόταν πριν τα 3″ και οι 25 κόμβοι κοντά στα 5″. Η τελική που αναπτύξαμε με την Pro 23″ αλλά και την Tempest 23″ ήταν 50.5 και 52 κόμβοι αντίστοιχα στις 5.900 σ.α.λ.. με 150 λίτρα καυσίμου και 3 άτομα χωρίς αποσκευές. Η οικονομικότερη ταχύτητα  ήταν με την pro 23 στης 3500 σ.α.λ  25 κόμβοι και κατανάλωση μόλις 0,91 lt/nm  Με δεδομένο ότι η Yamaha δεν κατανάλωνε πάνω από 82 λίτρα/ώρα στο W.O.T. η μέγιστη κατανάλωση που καταγράψαμε ήταν 1,6 λίτρα/ν.μ.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

 • Ολικό μήκος 7,50 μ
 • Ολικό πλάτος 2,50 μ
 • Αριθμός αερο/μων 4
 • Διάμετρος αερο/μων 0.47 μ
 • Deadrise 24 μοίρες
 • Δεξαμενή καυσίμων 350 λτ
 • Δεξαμενή νερού 120 λτ

Εξτρά εξοπλισμός

 • - Τέντα ηλίου
 • - Κάλυμα
 • - Κάθισμα
 • - Κονσόλα
 • - Ντεπόζιτο ενσωματωμένο 40 λτ

Εγγραφή στις ενημερώσεις

© 2021 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος – Σχεδιασμός & Ανάπτυξη από Ziniatis.com